Parça Eşya Taşıma Nedir? Nasıl Yapılır?

parca-esya-tasima-nedir

Bu bölümde nakliyat sektöründe sıkça duyduğunuz parça eşya taşıma nedir? nasıl yapılıyor? ve bununla ilgili merak ettiğiniz diğer soruların cevaplarını vereceğiz.
Rehber niteliğinde hazırlanan bu içeriği keyifle okuyacağınızı ve bu taşıma işleminin nasıl gerçekleştiği hakkında yeterli bilgiyi alacağınızı umuyoruz.

parca-esya-tasima-rehberi

İÇERİK :

Bir ya da birden fazla eşyanın şehir içinde veya şehirler arasındaki taşıma işlemine parça eşya taşıma denir. Parça eşya taşımanın diğer adı parsiyel eşya taşımadır.

Parça Eşya Taşımanın Avantajları Nelerdir?

Parça eşya taşımanın büyük avantajlarından biri, birden fazla kişiye ait parça eşyaların aynı nakliye aracına yüklenerek, aynı noktaya sevkedilmesinden dolayı oluşan düşük maliyettir.

Kısa mesafeli şehir içi taşımalarda da bu avantaj hissedilir ancak bu avantajın asıl önemi şehirler arasında kendini bariz bir şekilde belli eder.

Bir kaç parça eşyayı taşımak için kendi özel aracınız ile veya kamyon, kamyonet, panelvan, gibi bir nakliye aracıyla kilometrelerce yol gitmeniz ve başlangıç noktanıza geri dönmeniz yakıt giderlerinden dolayı yüksek maliyetler oluşturur. Bundan dolayı özellikle parça eşya taşıma hizmeti tercih edilip avantaj sağlanması gerekir.

Bunun en güzel örneğini otobüs, taksi (özel araç) benzetmesiyle verebiliriz. Özel araçla gidip geleceğiniz bir mesafedeki masraflarınız ile otobüs ile gidip geleceğiniz masraflar tabi ki aynı olmayacaktır. Bu durum eşyalarınız içinde geçerlidir.

Tabi harcayacağınız bir de zaman var…

Parça eşya taşıma hizmetinin bir diğer avantajı da zaman. Bu hizmet sayesinde eşyalarınızı götürüp getirmek için zaman da kaybetmezsiniz. Nakitten daha önemli olan zamanınızı kendi işlerinize kendinize ve ya sevdiklerinize ayırabilir, daha huzurlu olabilirsiniz.

Neden huzurdan bahsettik şimdi?

Eşyaların taşınması işi bazen huzuru bozabiliyor bu da hayatımızda diğer olumsuzluklara sebep olabiliyor. Çok güzel geçen bir gün eşya taşıma işi ile birden bire değişiyor.

Eşyaları taşıyabilecek kondisyona ve güce sahip, sürekli olarak bu işi yapan kişiler tarafından işin yapılması oluşabilecek huzur kaçmalarının da önüne geçiyor. Huzur deyip geçmeyin artık kolay bulunmuyor.

Bu hizmeti almanın bize göre bir avantajı daha var. O da az önceki paragrafta da belirttiğimiz gibi taşınacak eşyayı profesyonel bir taşıma personelinin eşyayı nasıl taşıyacağını bilerek bilinçli bir şekilde taşıması eşyada oluşabilecek zararında önüne geçmiş oluyor.

Bazı eşyaların farklı taşıma teknikleri var.
Örneğin; buzdolabını dik taşımak gerekiyor. Bunu bilmeyen bir kişi yanlış taşıma sebebi ile eşyaya zarar verebiliyor / bozabiliyor. Ya da taşıyabileceğini düşündüğü ağır bir mobilyayı taşıyamayıp, bir yerlere çarpıp kırılmasına neden olabiliyor.

Sizde taktir edersiniz ki kırılarak taşınan eşyanın da bir önemi kalmıyor.
Eşyalarında bir değeri olduğunu unutmamak ve bu değeri korumak gerekiyor.

Başlıca avantajlar bunlar… Gelelim diğer başlığımıza…

karton-tasima-kolisi-satin-al

Parça Eşya Taşıma Nasıl Yapılıyor?

Parça eşya taşımanın nasıl yapıldığı ile ilgili anlatılması gereken 2 farklı taşıma biçimi var. Biri şehir içi parça eşya taşıma diğeri şehirler arası parça eşya taşıma. İkisi de birbiriyle kardeş aslında ama biz yinede konuyu ayırıp anlatmak istedik.

Bu bölümde şehir içi parça eşya taşıma nasıl yapılıyor? onu anlatacağız, diğer başlıkta şehirler arası parça eşya taşıma nasıl yapılıyor onu anlatacağız.

Biz; İstanbul merkezli İstanbul avrupa yakası parça eşya taşıma ve İstanbul anadolu yakası parça eşya taşıma hizmeti veren firma olduğumuzdan dolayı size İstanbul’da nasıl yapıldığını anlatacağız.

Genellikle bir yada bir kaç gün önceden müşterilerimiz arıyor. Taşınacak parça eşyalar hakkında konuşup bilgi alıyoruz.

Eşyaların miktarını, ebatlarını, ağırlıklarını öğreniyoruz. Mesela taşınacaklar arasında dolap varsa, dolabın alınacağı yerden sökülüp, taşınacağı yere montajının yapılıp yapılmayacağını, eşyaların paketlenip paketlenmeyeceğini soruyoruz.

Taşınacak eşyaların kaçıncı kattan alınacağını, kaçıncı kata taşınacağını, binalarda asansör olup olmadığını, hangi ilçeden alınıp hangi ilçeye bırakılacağını…
Tüm detayları alıyoruz ve operasyon için hazırlıklara başlıyoruz.

Araçlarımızın gideceği güzergahlar, alacağı eşyalar, tüm bilgiler hazırlanıyor.

Sabah, bir aracımız İstanbul Avrupa yakası içinde, bir aracımız İstanbul Avrupa yakası içinde alınacak eşyaları alıp, taşınacağı adreslere teslim ediyor, tabi bu arada montaj, paketleme işlemleri varsa onlarda yapılıyor.

Bir aracımız ise sabah Avrupa yakasından hareket ederek Avrupa yakasındaki eşyaları alıp Anadolu yakasına geliyor ve dağıtımları gerçekleştiriyor. Öğleden sonra da Anadolu Yakasındaki eşyaları toplayıp Avrupa yakasındaki adreslerine teslim ediyor.

Gün içerisinde bütün teslimatlar yapılıp yeni bir güne hazırlanmaya başlanıyor.

Şehirler arası parça eşya taşımacılığında da yine buna benzer taşıma işlemleri yapılıyor.

şehirlerarası parça eşya taşıma

Şehirler Arası Parça Eşya Taşıma Nasıl Yapılıyor?

Şehir içinde yapılan parça eşya taşıma işlemleri Türkiye genelinde hemen hemen aynıdır. Bu taşıma yöntemi için geliştirilecek yada farklı yorum katılabilecek pek bir durum yok. O yüzden kendi çalışma sistemimizi kısaca anlattık.

Şehirler arası parça eşya taşımacılığında ise durum biraz daha farklı. Bunun sebebi ise şehirler arası parsiyel taşımacılığın farklı güzergahlarda ve farklı boy/tipteki nakliye araçları ile yapılıyor olması.

3 farklı firma düşünelim ve öyle örnek verelim.

Genellikle firmaların çalıştıkları belirli bir güzergah vardır. O güzergahlar arasında tecrübe edinmiş, müşteri edinmişlerdir ve işlerini sürdürmektedirler.

  1. firma İstanbul – Antalya arası çalışıyor ve İstanbul’da belirli bir ilçesinden Antalya’nın belirli bir ilçesine gidiyor olabilir. Bu yüzden eşyalarınızı İstanbul’daki adreslerine getirmenizi, Antalya’da da varacakları noktadan teslim almanızı isteyebilir.
  2. firma İstanbul – Antalya arası çalışıyor ve İstanbul’daki adresinizden eşyalarınızı alıp, Antalya’ya direkt olarak gidip oradaki adresinize eşyaların teslimatını yapıyor olabilir.
  3. firma ise yine İstanbul – Antalya çalışıyor ama İstanbul’dan yola çıktıktan sonra İstanbul-Antalya arasındaki şehirlere uğraya uğraya, topladığı eşyaları dağıta dağıta geliyor olabilir.

Şehirler arası parsiyel eşya taşımacılığı ile şehir içi parsiyel eşya taşımacılığı arasındaki en büyük fark budur. Araçların direkt olarak adrese gitmesi yada şehirlere uğrayarak gelmesi eşyalarınızın teslim süresini değiştirir.

Eşyalarınızı taşıtmayı düşündüğünüz şirket ile bu detayları konuşup anlaşmanızı ona göre yapmanız gerekmektedir.

taşıma personeli - hamal

Eşyaların Paketlemesini – Yüklemesini Kim Yapıyor?

Firmayla yapacağınız anlaşmaya göre eşyaların kimin paketleyip yükleyeceği belirlenir. Bu işlemi de siz yapabilirsiniz. Gerekli paketleme ve ambalajlama malzemesine sahip değilseniz eşyalarınızı taşıyacak olan firma bu işi yapabilir.

Eşyaları sizin paketleyip yükleyecek olmanız doğrudan fiyata etki eder, daha uygun fiyatlara taşıma sağlayabilirsiniz. Hizmet veren taşıma personelinin eşyalarınızı taşıyacak olması tabi ki fiyatı attıracaktır.

Genellikle bu tür eşyalar iyi bir şekilde istiflenip taşınması gereken eşyalar oluğundan dolayı, araca siz yüklemesini yapsanız bile istiflemesini firma yapacaktır.

Neden Parça Eşya Taşımayı Tercih Etmeliyim?

Diğer başlık altında vermiş olduğumuz bütün cevaplar aslında bu soruyu cevaplar nitelikte ancak tabiki böyle bir başlık altında, kısa bir özet çıkartmak gerekiyor.

Bu hizmet, taşınacak olan tek parça eşya taşıma veya bir kaç parça eşya taşıma için biçilmiş kaftandır.

Gerek ekonomik olması, gerek pratik olması sebebiyle kesinlikle tercih etmeniz gereken bir hizmet. Zaten bu hizmetten başka mantıklı bir hizmet yok ikinci tercih olarak.

Eğer eşyanız çoksa evden eve nakliyat hizmeti almanız ve eşyaları tek seferde transfer etmeniz daha ekonomik ve iyi bir çözüm olacaktır.

parça eşya taşıma

Parça Eşya Taşıtırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Burada dikkat etmeniz gereken başlıca 2 husus var.

1.si taşınacak olan eşyaların sevkedilirken hasar görmeyeceğinden emin olun. Koli içerisinde kırılacak eşyalarınız varsa, boşluk olan yerlere pat pat olarak bilinen balonlu naylonlar veya gazete kağıtı, vb. malzemelerle dolgu yaparak eşyaların kolilerin içerisinde hareket etmeyeceğinden emin olun.

Beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya gibi eşyaların ambalajlamasını iyi yaparak darbeye, çizilmeye karşı korunaklı olduğundan emin olun.

(Bu arada kolileriniz hazır değilse ve koli, ambalaj malzemesi ihtiyacınız varsa, koli satan internet sitelerini incelediğimiz http://www.kamyontaksi.com/karton-tasima-kolisi-satanlar/ linkindeki içeriği de incelemenizi öneririz.)

2.si çalışacağınız firmayı iyi belirleyin ve tüm detayları konuşun. Özellikle internette ki çeşitli platformlarda yapılan araştırmalarda bu iş ile hiç alakası olmayan kişiler ile anlaşma sağlanmakta ve taşıma işlemlerinin sonuçları çeşitli hüsranlarla sonuçlanabilmektedir.

Tabi ki fiyat önemli bir nokta, fiyat araştırmanızı iyi yapın ve uygun fiyatlar ile işinizi çözümleyin. Ancak ucuz parça eşya taşıma yapıyor diye hiç bilmediğiniz bir firma ile çalışmayın.

Her araç sürenin şoför olmadığı gibi, her nakliye aracı olanında “nakliyeci” olmadığını unutmayın.

Yük ve eşya taşıma işleriniz için; bilinen, yaptığı işin arkasında duran, güvenilir firmalar ile görüşün ve anlaşın.

Güvenilir ve resmi olmayan, şirket olmayan, fatura kesemeyen bir yer ile iş yapıyor olmanız çeşitli sorunlar oluşturarak, taşıma işinizin aksamasına, tamamlanmamasına neden olabilir.

Örnek olarak eşyalarınızı taşıyan nakliye aracının bu işi yapabilmek için gerekli olan K belgelerine sahip olmaması ve yolda bir kontrol yapılması durumunda araç içindeki eşyalarla birlikte bağlanarak yakalandığı şehirde emniyetin otoparkına götürülür. Tabi aracın içindeki eşyaların içinde sizin eşyalarınız da olur. Eşyalarınızı almakta uğraşır, zorluk çekersiniz.

Parça Eşya Taşıma Sigortalı mı?

Bu tamamen sizin isteğinize bağlı olan bir şey. Eşyalarınızı sigortalı olarak taşıtmak istiyorsanız, nakliyat firmanız ile görüşüp sigortalı taşıma yaptırmak istiyorum demeniz gerekmektedir.

Ekstra sigorta bedeli ödeyerek eşyalarınızın sigortalı bir şekilde nakledilmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer görüşmüş olduğunuz nakliye firması parça eşyalarınızın firmaları tarafından sigortalı taşındığını söylüyorsa sigorta poliçenizi istemeyi unutmayınız.

Kaç kişi eşyalarına sigorta yaptırıyor? diye sorarsanız %1 den daha az. O %1’lik eşyalarda piyano, antika gibi değerleri çok yüksek hassas eşyalardan oluşuyor.

Parça Eşya Taşıma Fiyatları Ne Kadar?

Parça eşya taşıma fiyatları, ne kadar eşya olduğuna, tonajına, boyutuna, taşınacağı mesafeye, ambalajlanıp ambalajlanmayacağına, kaçıncı kattan alınıp kaçıncı kata götürüleceğine, demonte hale getirilip tekrar monte edilip edilmeyeceğine kadar bir çok değişkene göre değişiklik gösterir.

Bu işlem için belirlenen sabit bir ücret yoktur. En iyi fiyat bilgisini taşımayı yapacak firma ile görüşerek öğrenebilirsiniz. Eşyanızı taşıyacak olan firma, yapacağı ekspertiz sonucu fiyatlandırma yapabilir.

Ve yazımızın sonuna geldik… Umarız bilgilendirici olmuştur ve okumaktan keyif almışsınızdır.
Sormak istediğiniz her hangi bir şey olursa iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

İstanbul, İzmir, Bodrum, Bursa, Antalya, Ankara, Kayseri, Adana, Sakarya, Edirne, Kocaeli, Kütahya, Eskişehir, Kütahya, Konya, Mersin, Tekirdağ, Manisa, Balıkesir, Çanakkale bölgelerine İstanbul’dan düzenli olarak parça eşya taşıma hizmetimiz vardır.

Mutlu yaşamlar dileriz.